Tači: Odgovorićemo Srbiji vojskom i policijom!

Autor:

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da će Kosovo "na pretnje iz Srbije" odgovoriti vojskom i policijom, kao prava država.

149
A- A A+

hašim tači kosovo haradinaj veselji Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

"Kao vrhovni komandant Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) kažem, Kosovo će direktno odgovoriti na svaku pretnju Srbije. Odgovoriće vojskom i policijom ako Srbije ne prestane s ratnohuškačkom retorikom", rekao je Tači, izveštava Kljan Kosova.

On je naveo da je podela Kosova stara srpska ideja, ali da se to neće dogoditi.

"Beskompromisno ćemo štititi naš integritet i nezavisnost", rekao je Tači.

Prema njegovim rečima, o sporazumu s Beogradom odlučivaće se na referendumu, a potrebna je i dvotrećinska većina u skupštini, odnosno glasovi 80 poslanika.

SAD: Napadi na Srbe ne prestaju!


"Ne verujem da postoji poslanik koji bi glasao protiv pripajanja (Preševske) Doline s Kosovom", rekao je Tači, koji je ideje o međunarodnoj konferenciji o Kosovu i Balkanskoj uniji nazvao opasnim.

To neću dozvoliti, rekao je Tači i naveo da je Kosovo suočeno sa procesom koji je tražila međunarodna zajednica i potrebom Kosova i Srbije za priznavanje i dijalog.

Vučić: Mirotvorna politika, ako nećete "plave koverte"!


Tači je rekao da jeprotiv međunarodne konferencije o Kosovu - jer to podrazumeva da se i Rusija uključi, i dodao da je dobro što je ta tema zatvorena.

"Otvorena je i ideja o Balkanskoj uniji. To je bila opasna ideja. Za nas važi Evropska unija. Naša budućnost su NATO i EU - ta unija, ali ne i regionalna unija. To je nedopustivo", rekao je Tači.

Povezano

Sve vesti