"Srbija stoji uz Novi Zeland, osuđuje terorizam"

Autor:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća generalnoj guvernerki Novog Zelanda Petsi Ridi nakon stravičnog masakra u toj zemlji. I Ana Brnabić izrazila saučešće.

72
A- A A+
novi zeland, terorizam, terorista, džamija, ubijeni, Foto: Tanjug/AP/Mark Baker

U telegramu stoji:

"Primite moje iskreno saučešće povodom nemilosrdnih napada na džamije u Krajstčerču, u kojima je stradalo mnogo ljudi i to dok su tražili mir u molitvi.

Ova tragedija šalje snažnu poruku svetu da moramo da budemo jedinstveni pred izazovima i okrutnošću terorizma, jer, u svojoj nameri da vlada strahom, terorizam nema granice i ne poštuje ljudske vrednosti. Na nama je odgovornost da jače štitimo zajedničke vrednosti i pravo na život u slobodnom svetu. Srbija će uvek biti na strani prava i pravde, zalažući se za jednakost svih nacija i religija.

Molim Vas da izraze mog dubokog saosećanja prenesete porodicama i prijateljima poginulih, a ranjenima želje za brz oporavak“, navodi se u telegramu predsednika Vučića.

I predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je najoštrije osudila teroristički napad na dve džamije na Novom Zelandu i izrazila iskreno saučešće vladi i svim građanima Novog Zelanda.

"Srbija stoji uz Novi Zeland u osudi ovog strašnog terorističkog čina. Naše misli su s predsednicom Vlade i građanima Novog Zelanda", napisala je Brnabićeva na svom Twitter profilu.

Ukupno 29 osoba je ubijeno a više od 20 teško ranjeno u masovnim pucnjavama na dve džamije u Krajstčerču na Novom Zelandu.

Novi Zeland: Masakr u džamijama, 40 mrtvih! (FOTO)

Napadač je identifikovan - u pitanju je australijski državljanin Brenton Tarant, a u pritvoru se nalaze još tri osumnjičene osobe.

Povezano

Sve vesti