Beograđanin uhapšen sa 93 kilograma marihuane

Autor:

Crnogorska policija i carinici na GP Vraćenovići u priključnom vozilu otkrili 93 kg marihuane. Osumnjičeni uhapšen.

Beograđanin uhapšen sa 93 kilograma marihuane Foto: Uprava policije

Službenici Uprave policije i Uprave carina sinoć su na Graničnom prelazu Vraćenovići pronašli i zaplijenili 93 kilograma opojne droge marihuana koja je bila sakrivena u pregradama patosa priključnog vozila.

"Policija je uhapsila J.B. iz Beograda koji je upravljao vozilom i prevozio drogu radi krijumčarenja preko granice u cilju dalje prodaje", saopšteno je iz Uprave policije.

marihuana Foto: Uprava policije

Nikšićka policija i carinici iz ispostave Vraćenovići su sinoć na GP Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali vozilo - džip „Mercedes“ ML270, registarskih oznaka iz Republike Srbije, sa priključnim vozilom „Tema Kar“, kojim je upravljao J.B.

"Policajci i carinici su uz pomoć specijalističke opreme – videoskopa, otkrili 91 pvc pakovanje sa sadržajem suve biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne bruto mase oko 93 kg. Marihuana je bila sakrivena u pregradama patosa priključnog vozila", saopšteno je iz policije.

marihuana Foto: Uprava policije

"Nakon izvršenog uviđaja, droga, vozilo i priključno vozilo, kao i novac u iznosu od 1.500 evra za koji se sumnja da je stečen vršenjem krivičnog dela, su oduzeti od J.B", navodi se u saopštenju.

J.B. je uhapšen i biće, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Ovo je najveća zaplena narkotika na Graničnom prelazu Vraćenovići u proteklom periodu”, saoštili su iz Uprave policije.

Povezano

Sve vesti