Šta kažu narodnjaci čije je pesme slušao terorista

Autor:

"Kad sam čuo svoju pesmu na televiziji uz vest da su pobijeni toliki ljudi..."

Šta kažu narodnjaci čije je pesme slušao terorista Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Australijanac Brenton Tarant, optužen za napad u Krajstčerču na Novom Zelandu u kojem je ubijeno 49 ljudi, navodno je pre napada slušao balkansku muziku, između ostalih i pesme "Karadžiću, vodi Srbe svoje" Željka Grmuše, i "Zlatibore, visoka planino" Ere Ojdanića.

"Kuku meni, majko moja, šta me ovo snađe? Da terorista sluša moju pesmu?! Ovo je strašno, užas! Ne mogu da verujem, kada sam čuo na televiziji moju pesmu i vest da je ubijeno toliko ljudi… Moje iskreno saučešće svim porodicama koje su izgubile najmilije. Toliko mogu kao čovek da kažem, mnogo mi je žao. Nikad neću prežaliti taj nevini narod koji je izginuo," rekao je pevač za "Kurir".

Za "Alo" je govorio autor pesme "Karadžiću, vodi Srbe svoje", Željko Grmuša.

"Pesma je snimljena u ratu, kao moralna podrška našoj vojsci. Ja sam je otpevao i ne stidim se, ali sada je koriste da osude ceo srpski narod. Pa, kakve ona veze ima sa terorizmom? On je odlučio da to uradi, pa makar slušao srpsku, kinesku ili neku treću pesmu," rekao je Grmuša.

"Osećam se ugroženo, videćemo šta će biti, hoće li mi i policija zakucati na vrata… Ja se izdržavam stočarstvom, gura se nekako, zapevam samo ponekad na svadbama, i to nikada nacionalne pesme," rekao je on tom listu.

PROČITAJTE JOŠ:

Povezano

Sve vesti