Priština: Tužilac nema dovoljno dokaza protiv Radoičića

Kosovski tužilac Sile Hodža, koji vodi istragu u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, izjavio je da Milan Radoičić ima status osumnjičenog u ubistvu Ivanovića, ali da za sada nema dokaze da se podigne optužnicu.

26
A- A A+
Oliver Ivanović, sahrana Olivera Ivanovića Foto: MONDO/Goran Sivački

"Istraga je i dalje u toku. Neke dokaze protiv Radoičića imamo, ali ne dovoljno da podignemo optužnicu", rekao je Hodža za portal Insajder.net.

Tači: Beograd stoji iza ubistva Ivanovića

Hodža je rekao da nije video izjavu kosovskog predsednika, Hašima Tacija, koji je kazao da je Radoičica proterao sa Kosova i Metohije.

On je kazao i da ako političari iz Prištine i Beograda imaju informacije o ubistvu Ivanovića, treba da se jave tužilaštvu u Prištini.

MILENA IVANOVIĆ: NEMA IMENA, SAMO ZLOUPOTREBE

Milena Popović Ivanović, supruga ubijenog Olivera, izjavila je da je strašno to što ni posle 14 meseci nema imena ubica jednog od lidera kosovskih Srba, već samo političke zloupotrebe i izjave poput jučerašnje koju, kako je rekla, doživljava kao atak na njega, porodicu i državu Srbiju.

"Apelujem na sve koji imaju dokaze i prave informacije da se obrate nadležima organima, da u suprotnom ćute, ili da pomognu da se ubistvo reši do kraja i jednom za sva vremena da se prestane sa sakuplanjem političkih poena", rekla je supruga Olivera Ivanovića za RTS.

Ona je dodala da apsolutno veruje policiji i tužilaštvu Srbije.

"Znam da predano i svakodnevno rade da se otkrije ubica, tako da od njih upravo očkujem da dobijemo informaciju ko je počinio ovaj gnusni zločin", rekla je Milena Popović Ivanović.

Srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da državne institucije imaju indicija ko bi mogao da stoji iza ubistva Olivera Ivanovića i čim budu mogle da ih dokažu, izaći će u javnost sa tim informacijama.

Prema njegovim rečima, sve što su radili naše tužilaštvo i Bezbednosno informativna agencija ukazuje da krivce i nalogodavce ne treba tražiti među Srbima.

"Ne želimo da izađemo sa više informacija, jer se ponašamo kao odgovorna i ozbiljna država. Teško je bilo voditi istragu tamo gde ne kontrolišemo teritoriju, ali su naši državni organi došli do indicija i informacija koje se razrađuju", rekao je Stefanović za RTS.

Na optužbe iz Prištine da su nalogodavci i izvršioci tog ubistva Srbi, Stefanović odgovara da su one apsurdne.

Povezano

Sve vesti