Hoće li rušiti Čumićevo sokače?

Nekadašnji popularni tržni centar u samom središtu Beograda, "Čumičevo sokače", trenutno ima neizvesnu sudbinu. Građevinska dozvola ovom "privremenom objektu" je istekla pa Grad vaga odluku da li rušiti ili obnoviti centar.

8
A- A A+
čumićevo sokače, centar, beograd, tržni centar, lokal, lokali, ruglo, trgovina Foto: Mondo/ Goran Sivački

Sada neugledni i skrajnuti tržni centar unutar bloka zgrada između Terazijskog tunela i Trga Republike u srpskoj prestonici jedan je od problema s kojima se nosi gradska vlast u Beogradu.

MONDO TV: Oživelo Čumićevo sokače!

Građevinska dozvola je istekla i mora se doneti nek rešenje za centar koji je vremenom izgubio i namenu i posećenost. Rešenje dodatno komplikuje i to što Grad nije jedini vlasnik objekta, već u njemu udeo imaju i privatna lica, pišu "Večernje novosti".

NE PROPUSTITE: Poznati "vrte" ploče u subotu

"Postoje dve opcije kako da rešimo problem tržnog centra u Čumićevoj ulici. Jedna je da se raj centar sruši i tu izgradi nešto drugo. Druga je mogućnost da se u saradnji sa EU obezbedi novac za rekonstrukciju i da to postane umetnička kolonija u centru grada gde će slikari imati izložbe, okupljati se dizajneri ili, recimo, građani kupovati stare muzičke ploče", rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kojije zagovornik druge varijante.

Hiljade kvadrata "zvrji" prazno u centru Beograda!

Na inicijativu grupe dizajnera, 2010. godine centru je kratkotrajno udahnut nov život, ali je Choomich design district ubrzo počeo da gubi bitku sa namnoženim šoping molovima. Prostor, međutim, i dalje "naseljava" stotinu dizajnera, koji planiraju da organizuju zajedničke "strit art" galerije, piše beogradski dnevnik.

Povezano

Sve vesti