Đorđević: Medalja je osnovni cilj, kao i uvek

Autor:

"Poštujemo sve i protiv svakog idemo na pobedu", rekao je selektor reprezentacije posle žreba za Mundobasket.

5
A- A A+
Aleksandar Đorđević, Saša Đorđević, Đorđević, Djordjevic Foto: MN Press

Kobi Brajant i Jao Ming izvlačili su u Kini cedulje sa imenima učesnika Svetskog prvenstva (31. avgust - 15. septembar) i odredili da Srbija bude u uvodnoj fazi u Grupi D, sa Italijom, Angolom i Filipinima.

Selektor "orlova" Aleksandar Saša Đorđević vodio je reprezentaciju na svetskog, evropskog i olimpijskog srebra i iz tog ugla njegova ambicija ostaje ista, kao i cilj reprezentacije.

"Za nas je ovaj žreb bio samo jedna formalnost koja je završena. Svakom rivalu prilazimo sa mnogo poštovanja, ali protiv svakog protivnika idemo na pobedu. Naš plan i program se ne menja u odnosu na rezultate žreba, a naši motivi i ambicije uvek ostaju isti. Srbija na svakom takmičenju ide na medalju i to je naš osnovni cilj i na Svetskom kupu u Kini. Na nama je da se dobro pripremimo i da nastavimo da, iz godine u godinu, potvrđujemo kvalitet dobrim rezultatima", izjavio je šef struke naše reprezentacije.

Nedugo posle žreba, određen je i raspored uvodne grupne faze, prema kojem će "orlovi" u Fošanu započeti učešće na Mundobasketu utakmicama protiv Angole i Filipina, a zatim će uoči drugog kola igrati protiv Italije.

Đorđevićev tim imaće po dan odmora između svih utakmica.

Povezano

Sve vesti