FOTO: Ovo je budući izgled "Marakane"?

Autor:

Crvena zvezda objavila fotografije idejnih rešenja za rekonstrukciju stadiona "Rajko Mitić". Neki od njih su sa atletskom stazom, a neki bez...

FOTO: Ovo je budući izgled "Marakane"? Foto: MN Press

Konkurs je završen!

Crvena zvezda je na svom zvaničnom sajtu ovog popodneva objavila da je pristiglo 17 rešenja za rekonstrukciju stadiona "Rajko Mitić", iz čak 28 kompanija, dok su objavljene fotografije najinteresantnijih, nagrađenih i otkupljenih radova.

Galeriju fotografija potencijalnog novog izgleda "Marakane" pogledajte OVDE!

Kako se navodi, svi prispeli radovi su dali izuzetan doprinos u razvoju ideje o potrebi unapređenja stadiona, koji je od prošlog leta pretrpeo određene promene.

ANKETA: RUŠENJE "MARAKANE" ILI REKONSTRUKCIJA?

"Stručna komisija je analizarala i vrednovala radove, i dodelila nagrade i priznanja najkvalitetnijim. Najiteresantnije segmente nagrađenih radova možete pogledati u galeriji, a o izložbi svih radova zvezdaška javnost će biti naknadno obaveštena", saopšteno je na oficijelnoj veb-stranici Crvene zvezde.

Od pristiglih radova, njih osam je zadržalo trenutnu atletsku stazu oko terena, dok je devet rešenja bez nje, sa bližim tribinama terenu.

Stadion Crvene zvezde otvoren je 1. septembra 1963. godine, a vredi dodati i da je generalni direktor Zvezdan Terzić tokom septembra izjavio da je možda za Crvenu zvezdu "isplativija izgradnja novog stadiona, od rekonstrukcije", s tim da je klub uložio i dosta novca u obnovu infrastrukture oko stadiona tokom jeseni, ugrađeni su grejači za teren i tako dalje...

ZVEZDAN TERZIĆ: ZVEZDA HOĆE NOVI STADION!

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio ulaganja u rekonstrukciju stadiona "večitih" rivala, ali i Vojvodine, Radničkog, Dinama i drugih timova iz Srbije, zbog čega je zatražio od klubova da predstave svoja idejna rešenja koja bi potom pomogla Vlade Srbije. 

ALEKSANDAR VUČIĆ: IZGRADIĆEMO SEDAM-OSAM STADIONA!

Povezano

Sve vesti