Zvezda stigla do Beča: Aprilski kamp za najmlađe

Autor:

Šampion Srbije organizovaće tokom aprila meseca fudbalski kamp u prestonici Austrije. Srbi iz Beča pomogli crveno-belima.

Zvezda stigla do Beča: Aprilski kamp za najmlađe Foto: MONDO

FK Crvena zvezda prvi je iz Srbije koji će tokom aprila meseca u Beču organizovati kamp za dečake rođene od 2003. do 2013. godine.

Kamp će se održati od 15. do 20. aprila, a planirano je da se u tom periodu odigraju dve utakmice. Polaznici crveno-belog kampa odmeriće snage sa vršnjacima iz Simeringa i Sportkluba.

Organizaciju kampa u prestonici Austrije pomogli su Srbi koji žive i rade u Beču – Rade Živković, Dragan Pavlović i Saša Urošević.


Živković je za MONDO objasnio kako je došlo do ideje da Zvezda u Austriji organizuje jedan ovakav događaj-

"Pošto sam u fudbalu od malena, a samim dolaskom u Beč uspeo sam da i svoja dva sina usmerim ka fudbalskim terenima, razmišljajući, jer mi je ljubav prema Srbiji neizmerna, došao sam na ideju da organizujem fudbalski kamp u saradnji sa FK Crvena zvezda", rekao je Rade Živković jedan od organizatora.

"S obzirom na to da Omladinska škola Crvene zvezde traži već duzi period pouzdanog partnera u Beču, brzo smo im ulili poverenje da možemo da ostvarimo uspešnu saradnju. Prvi korak je napravljen i potpisan je ugovor na godinu dana", dodao je Živković.

Izvor: FK Crvena zvezda


Ceo projekat bio bi teško izvodljiv da se u priču nije uključio Dragan Pavlović, predsednik fudbalskog kluba Viena 2016. iz Beča. Reč je o Srbinu koji dugo godina živi u Beču i velikom zaljubljeniku u fudbal. Pavlović je kroz svoj rad uspeo da od 21. bečkog okruga dobije na korišćenje teren za fudbal, gde sa svojom novoosnovanom ekipom Vinena 2016. nastupa u šestoj bečkoj ligi.

"Na poziv Radeta Živkovića rado sam prihvatio da izađem u susret i ustupim svoj terene na kome će se održati kamp pod pokroviteljstvom Crvene Zvezde i fudbalskog kluba Viena 2016", rekao je Dragan Pavlović i podvukao:

"Iskustva nas uče da su deca u dijaspori slabo propraćena od fudbalskih trenera u Srbiji. Na ovaj način došli smo na ideju da pružimo šansu i našoj talentovanoj deci da dobiju priliku da ih vide, a samim tim možda jednog dana zaigraju u Zvezdi".

Foto: MONDO

Povezano

Sve vesti