Bujošević: Protesti su večeras izgubili legitimitet!

Autor:

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević obratio se večeras javnosti i rekao da su protesti "Jedan od pet miliona" večeras, posle nasilnog upada demonstranata u javni servis, izgubili svoj legitimitet.

26
A- A A+
dragan bujošević, vojna akademija, serija vojna akademija Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Ja se izvinjavam našim gledaocima - tek sada imamo emisiju vesti jer su ekipe bile blokirane u zgradi, izvinjavam se zaposlenima na RTS-u koji su se u tom trenutku nalazili u zgradi jer im mi, a ni država nismo omogućili da obavljaju posao kako treba da ga rade", rekao je Bujošević u Dnevniku RTS-a.

"Upozorili smo opoziciju da će njihovi protesti izgubiti legitimitet i ove večeri su izgubili legitimitet - nasilnim upadom u RTS", rekao je prvi čovek javnog servisa.

Naglasio je da je deo lidera opozicije koji je upao u RTS postupio suprotno zakonu jer je hteo da određuje programsku šemu i programske sadržaje.

Obradović i Đilas nasilno provalili u zgradu RTS-a!

"Čudno je to što su te zakone doneli ljudi koji su nasilno upali na RTS. Nadam se da će ovo biti poslednji upad", rekao je Bujošević i izrazio nadu da će država, ali i nadležna svetska i domaća medijska udruženja adekvatno reagovati.

U zgradu RTS-a u Beogradu večeras je upalo više demonstranata, učesnika opozicionog protesta, predvođeni Boškom Obradovićem. Žandarmerija je potom  iz zgrade izbacila sve učesnike protesta, a protest je potom nastavljen ispred kordona policije.

Pošto su organizatori protesta najavili njegov nastavak sutra u 12 sati ispred Predsedništva Srbije, kada će se građanima obratiti predsednik Aleksandar Vučić, demonstranti su se razišli.

Pogledajte snimak upada u RTS! (VIDEO)

Povezano

Sve vesti