Ukus koji će vas vratiti u detinjstvo.
Jednostavan kolač na kojem smo "odrasli".
Sastojci:
3 kašike brašna
4 kašike griza
6 jaja
8 kašika šećera
Litar mleka
Izrendana kora jednog limuna
Kesica vanilin-šećera
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Žumanca umutite sa šest kašika šećera, a zatim kašiku po kašiku dodajte brašno, griz i struganu koricu limuna, miskirajući sve vreme.
Belanca umutite u čvrst sneg, pa pažljivo dodajte, mešajući sve vreme, da se mase lepo sjedine.
Sipajte u dublji pleh, podmazan i posut brašnom i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok koh ne naraste i ne porumeni.
Mleko zagrejte na šporetu da bude mlako, dodajte dve kašike šećera i vanilin-šećer i njime prelijte pečen koh. Sačekajte da koh upije veći deo tečnosti, ohladite i služite.