Kokeza predsednik FSS do 2023!

Autor:

Aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Srbije dobio poverenje delegata za novi mandat.

Kokeza predsednik FSS do 2023! Foto: MN Press

Na čelu Fudbalskog saveza Srbije (FSS) ostaje isti čovek.

Slaviša Kokeza (41) dobio je poverenje delegata za novi mandat predsednika FSS na vanrednim izborima ovog tela, koji su održani ovog popodneva u "Kući fudbala" u Staroj Pazovi, a na kojima je ujedno bio i jedini kandidat.

Reizborom, Kokeza je dobio poverenje na još četiri godine, odnosno funkciju predsednika FSS obavljaće do 2023. godine.

A NA SEDNICI FSS: ZVEZDA TRAŽILA TITULU IZ 1946!

Njegov prvi mandat počeo je u maju 2016. godine kada mu je "fotelju" prepustio Tomislav Karadžić, koji je danas u Staroj Pazovi predsedavao sednicom Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, kao najstariji delegat i počasni predsednik.

Kokeza je na današnjim izborima dobio glasove 68 delegata (jedan nije prisustvovao), a za reizbor mu je bila dovoljna i samo prosta većina.


"Zahvalio bih se svima što ste mi ukazali čast da vodim Fudbalski savez Srbije. Hvala vam još jednom", rekao je Kokeza posle javnog glasanja na konstitutivnoj sednici.

Za potpredsednike FSS jednoglasnosno su izabrani Marko Pantelić, Nenad Bjeković i Savo Milošević.

Na Kokezin predlog izabran je novi Izvršni odbor koji će, sem njega, čiiniti Dragan Simović, Slobodan Ilić, Novica Tončev, Ilija Petković, Milan Karadžić, Miloš Miljanić, Nenad Bjeković, Dušan Mrakić, Marijan Rnić, Janoš Žemberi, Branko Stojaković, Saša Bajčetić, Dragan Lazović i Dragan Ilić.

Članovi odbora za Hitna pitanja su predsednik Kokeza, Bjeković, Novica Tončev, Petković i Slobodan Ilić.

Održavanjem vanrednih izbora u FSS, zaokružen je proces provere i usaglašavanja mandata sa UEFA, a ujedno je dato poverenje Kokezi koji bi trebalo da zaokruži planirane projekte - izgradnja nacionalnog stadiona i plasman seniorske reprezentacije na EURO, prvi put od 2000. godine.Povezano

Sve vesti