Monći odbio Arsenal, Sevilji će da "pravi pare"

Autor:

"Transfer guru" koji je u Sevilju znao da dovede igrače za mali novac i da ih potom proda za ogroman, prihvatio je ponudu za povratak na "Pishuan", i tako zvanično odbio Arsenal.

Monći odbio Arsenal, Sevilji će da "pravi pare" Foto: Guliver/Getty Images/Alessandro Sabattini

Španski "transfer guru" Monći napustio je Romu zbog slabih rezultata, a njegova naredna destinacija neće biti Arsenal, iako je to delovalo kao sasvim realno u jednom trenutku.

Međutim, njegov bivši klub Sevilja uključio se u pregovore i uspeo da ubedi Monćija da se vrati na "Pishuan" i ponovo u ovom klubu obavlja funkciju sportskog direktora, na kojoj je bio od 2000. do 2017. godine, uz mnogobrojne uspehe.

Informaciju o povratku Monćija u Andaluziju zvanično je objavila i Sevilja, a njegov prvi zadatak biće da pronađe novog trenera posle otkaza Pablu Maćinu.

Sevilja je odlučila da otpusti nekadašnjeg trenera Đirone zbog neuspeha u Ligi Evrope kada ih je eliminisala praška Sparta posle produžetaka, a mladi trener "štucao" je i u Primeri gde Sevilja polako gubi i korak za Hetafeom i Alavesom, za mesto u Ligi šampiona.


Videćemo koga će Monći izabrati, ali i koje je to igrače pikirao za leto, odnosno da li će mu se posrećiti kao s Ramosom, Alvesom, Baptistom, Keitom, Rakitićem...

Epizoda u Romi nije bila naročito uspešna gde je imao dosta promašaja, ali nije bio ni u najsjajnijim odnosima sa Frančeskom Totijem, koji je postao tehnički direktor kluba, a koji će ga od naredne sezone menjati na poziciji sportskog direktora.

Što se tiče Arsenala, moraće da pronađu novog čoveka za funkciju sportskog direktora, iako se Monći činio kao idealan zbog dobre saradnje sa Unaijem Emerijem.

Njih dvojica su u Sevilji zajedno osvojila tri uzastopne titule Lige Evrope.

Povezano

Sve vesti