Frka u Atletiku: Savić hteo da bije Ortegu!

Autor:

"Pacove, reci mi to u lice!", vikao je Stefan Savić u svlačionici Atletiko Madrida kada je čuo kako ga kondicioni trener ogovara pred saigračima. Da li je to uzrok potpunog raspada ekipe u Torinu? Uz Ronalda, naravno...

Frka u Atletiku: Savić hteo da bije Ortegu! Foto: Guliver/Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Malo koji tim u Evropi je imao problema s povredama ove sezone kao Atletiko.

Ekipa "uskog" igračkog kadra, gde je manje od dvadesetak fudbalera u rotaciji Dijega Simeonea, imala je ove sezone mnogo pehova i čak 42 povrede prvotimaca, što je unelo tenzije u svlačionicu i preispitivanje rada na treninzima.

I do sukoba!

Španski mediji prenose da je posle meča sa Leganesom u Primeri (1:0), a sve pred revanš meč sa Juventusom u Ligi šampiona (0:3), došlo je umalo do ozbiljnog fizičkog suočavanja Stefana Savića i kondicionog trenera Oskara "El Profe" Ortege, iako je u prvi mah izveštavano o čarkama sa Dijegom Simeoneom.

"Ovaj momak se ne kreće mnogo", rekao je navodno Ortega, što je razbesnelo reprezentativca Crne Gore koji je potom nasrnuo na čoveka u kog "Čolo" ima mnogo poverenja.

"Šta si to rekao o meni? Reci mi to u lice, pacove", uzvratio je Stefan Savić koji je potom krenuo da udari Ortegu, međutim umešali su se saigrači i sprečili "pesničenje", da bi Crnogorac potom bacio flašu na trenera, ali je razbio samo televizor.

"Frka" u svlačionici trajala je toliko dugo da su pojedini fudbaleri otišli po Simeonea, koji je u tom trenutku davao izjavu za medije, da bi potom pozvao Savića na razgovor.

Dijego Simeone, Simeone Foto: Guliver/Getty images/Denis Doyle

Španski mediji prenose da su potom obavili temeljan razgovor, ali jasno je koliko je ovo uticalo na atmosferu u ekipi pred odlučujući meč u Ligi šampiona, gde nije bilo Savića, ali u kom su "jorgandžije" delovale kao bez prave želje i volje.

Zbog povreda Atleti nije imao levog beka za gostovanje Juventusu u Ligi šampiona, što mnogi smatraju kao jedan od razloga za debakl u Torinu i ispadanje iz takmičenja.

Videćemo da li će se nešto menjati na "Vanda Metropolitanu" i da li će Dijego Simeone promeniti kondicionog trenera, mada mu je posle objavljivanja ovih informacija u javnosti pružio podršku, ocenjujući "profesora" kao najboljeg na svetu.

Stefan Savić je od 2015. godine u Atletiku i ove sezone je odigrao 15 utakmica u Primeri, a ukoliko "Čolo" ostane uz Ortegu, verovatno će potražiti novu sredinu.

Povezano

Sve vesti