Oprez zbog brojnih dvotočkaša i radova na putevima

Autor:

Moguća poledica na planinskim putevima u jutarnjim i večernjim časovima

0
A- A A+

motor, motori, motocikl, zaštitna oprema Foto: MONDO/Marko Tanasković

Ovih dana uslovi za vožnji su odlični. Ipak vozači ne treba isuviše da se opuste za volanom, jer putari vrše mnogobrojne radove na putevima širom zemlje.

Na tim deonicama saobraćaj je usporeniji i zahteva dodatni oprez.

Na deonici autoputa Niš – Pirot radi na tunelskoj cevi u tunelu Sopot, pa se saobraćaj odvija dvosmerno drugom tunelskom cevi. Putari su prisutni i na putu Kosjerić – Požega u mestu Kalenić.

Usporeniji saobraćaj, zbog radova, moguć je i na putu kroz Ovčar Banju, kao i na putu od Topole ka Kragujevcu.

Prohodnost puteva ka zimskim centrima je takođe dobra, ali se savetuje da u svakom slučaju vozila imaju zimske gume, uz spremne lance za sneg, jer u jutarnjim i večernjim časovima moguća je poledica zbog otapanja snega i mokrih kolovoza.

Zbog ovakvog vremena u saobraćaju je sve više biciklista i motociklista, pa vozači automobila treba dodatno da obrate pažnju i budu tolerantniji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na naplatnim stanicama i putničkim teminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Teretna vozila na našim graničnim prelazima na izlazu iz zemlje čekaju tri sata na Horgošu, dva sata na Kelebiji, a po jedan sat na Batrovcima i Šidu.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti