Kad ti aplaudira ceo stadion... u gostima

Autor:

Lionel Mesi dobio je aplauz, a zatim i ovacije navijača na stadionu "Benito Viljamarin" u Sevilji.

Kad ti aplaudira ceo stadion... u gostima Foto: Guliver/Getty Images/Aitor Alcalde

Postoje navijači koji na utakmice dolaze da bi uživali u fudbalu i oni kojima je na prvom mestu pobeda tima za koji navijaju, pa ako je taj uslov ispunjen, onda im ne smetaju ni slabija igra, neefikasnost, grubosti...

Ali, na terenu se nekada dogode magični momenti, u kojima igrač napravi potez kojim "razoruža" sve na stadionu.

Ljudi shvate da su prisustvovali trenutku nesvakidašnje inspiracije i majstorstva, a tada zaborave za koga navijaju i pretvore se iz fudbalske u koncertnu ili pozorišnu publiku, koja ustaje na noge i spontanim aplauzom nagrađuje umetnika za to što im je svojim talentom i izvođenjem ulepšao veče, oplemenio dušu.

U fudbalu je naročito impresivno kada tako nešto izvede gostujući igrač.

Beogradska "Marakana" je 1982. godine aplaudirala Dijegu Maradoni, tada asu Barselone, koji je sa 18 metara lobovao golmana Crvene zvezde Diku Stojanovića.

Izvor: Youtube/MrBuxaxa

Ronaldinjo je 2005. dobio ovacije na stadionu "Santjago Bernabeu", posle slaloma i gola za 0:3 u "El klasiku".

Izvor: Youtube/Football Shirt Collective

"Makazice" Kristijana Ronalda pre godinu dana, u četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona, prouzrokovale su pozitivnu reakciju navijača Juventusa, koja je sigurno doprinela da se Portugalac po završetku sezone preseli iz Madrida u Torino.

Izvor: Youtube/FootballTube

Poslednja takva scena zabeležena je u nedelju uveče u Sevilji, gde je Barselona najviše zahvaljujući het-triku Lionela Mesija deklasirala Betis (1:4).

Treći Mesijev gol bio je pravo remek delo, koji su navijači Betisa prvo nagradili aplauzom, a onda je sa tribina krenulo skandiranje, karakteristično za Barsin "Nou Kamp": "Meeeeesi, Meeeeesi...".

Izvor: Youtube/Yeejo TV

Zasluženo, nema šta... jer Mesi je - kako kaže ovaj mladi navijač Betisa, "sa druge planete"!

Povezano

Sve vesti