Vučić: Odložiti vojnu paradu za 9. maj, ne u NATO

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija u Nišu 24. marta obeležiti 20. godišnjicu NATO agresije, ali je sugerisao da vojna parada, koja je planirana za taj dan, bude održana na Dan pobede, 9. maja. "Nećemo u NATO".

57
A- A A+
batajnica, vojna parada, oslobođenje beograda, aeromiting batajnica, Foto: Mondo/Goran Sivački"Zamolio sam Ministarstvo odbrane, i policiju da parada na kojoj ćemo prikazati sve što imamo ne bude 24. marta već 9. maja na Dan pobede nad fažišmom i da tada pokažemo šta imamo i koliko je srpska vojska ojačala sopstvenim novcem", rekao je Vučić na konferenciji "Dvadeset godina od bombardovanja Jugoslavije - pouke za evropsku bezbednost u 21. veku", koja se održava u Beogradu.

Kako je rekao, 24. marta treba da se setimo svih koji su stradali i poginuli, ali isto tako da gledamo u budućnost, u kojoj "neće biti mesta za našu osvetu nikome, već da čuvamo i gradimo mir i da se zahvalimo onima koji su pomagali tada Srbiji i koji i danas razumeju poziciju Srbije".

Govorio je i o NATO bombardovanju 1999. godine.

"NATO agresija je bila težak zločin protiv male suverene zemlje, ali je srpski narod i 20 godina posle toga nepokoren", rekao je Vučić i nastavio:

"Srbija i srpski narod su bez obzira na to i danas nepokoreni. Danas smo u procesu sveobuhvatne nacinanle i državne konsolidacije i uveren sam u sigurnu i uspešu budućnost. Srbija je kao mala i nezavisna zemljla, kako je rekao, na udaru mnogih, jer niko ne voli neposlušne, a Srbija sama donosi odluke".

Bio sam ispred Generalštaba kad je pala bomba

Vučić je ponovio da "Srbija ne želi u NATO", da Srbija nema dve različite priče i da "pred svima i pred svakim govori isto".

Istakao je da će "Srbija ostati na tom putu ma koliko pokušali da je skrenu".

Zahvalio je Rusiji na podršci srpskom narodu pre 20 godina, kao i sada i istakao da su Srbi odani svima koji su nam u teškim trenucima pomogli.

Izvor: Kurir

Povezano

Sve vesti