Tužilaštvo traži zatvor za predsednika Grocke

Autor:

Slučaj napada na novinara Jovanovića - Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića i predložilo sudu da ga osudi na osam godina zatvora.

9
A- A A+
sud, čekić, presuda, sudija, suđenje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Tužilaštvo ovu kaznu traži zbog podstrekavanja troje takođe optuženih da zapale imovinu Milana Jovanovića, novinara portala „Žig info", 12. decembra prošle godine, saopšteno je iz Tužilaštva.

On je optužen za krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti", za koje je i zaprećena kazna do osam godina zatvora, tako da je tužilaštvo za njega tražilo maksimalnu kaznu.

Pored Simonovića optuženi su i Aleksandar Marinković, Igor Novaković, Vladimir Mihailović, saopšteno je iz Tužilaštva.

Policijska zaštita za novinara Jovanovića


Za Mihajlovića i Novakovića, kao saučesnike, tužilaštvo je predložilo sudu da ih osudi na kazne od pet godina zatvora, a za Marinkovića kao izvršioca šest godina zatvora.

Simonović je donedavno bio predsednik opštine Grocka. On je 7. marta pušten iz pritvora, u kojem je bio od 25. januara.

Novinar Milan Jovanović: Upali su mi u stan


Bojana Cvetković Šijacki je ranije priznala je da je pomogla u paljenju kuće novinara, a posle zaključivanja sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu osuđena je na šest meseci kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače bio i član Glavnog odbora SNS-a.

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je bila pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

"Nije bilo namere da Jovanović bude napadnut"

Povezano

Sve vesti