Vučić traži oslobađanje uhapšenih

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih organa da oslobode sve uhapšene tokom demonstracija opozicije. Pomilovanja neće biti samo za one koji su nosili motorne testere i napali policajce.

273
A- A A+
Vučić Foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih institucija da budu usvojene žalbe svih uhapšenih i osuđenih zbog nasilnog upada u zgradu RTS i tokom protesta ispred Predsedništva Srbije, osim onih koji su počinili najteža krivična dela, preneo je "Kurir".

Žandarmerija izvela demonstrante iz RTS-a (FOTO)

Prema istom izvoru, Vučić je od nadležnih zatražio da budu usvojene žalbe za sve uhapšene i osuđene za prekršaje, dok će u skladu sa zakonom pomilovati one protiv kojih se vodi krivični postupak.

Ne traži se pomilovanje samo za ona lica koja su u zgradu RTS unela motornu testeru i pretila novinarima. Pomilovana neće biti ni "ona lica koja su tukla i nožem napala policajce na protestu ispred Predsedništva Srbije", prenosi "Kurir".

"Sloboda za našeg druga Pavla" (VIDEO)

Ministar unutra[njih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je večeras da predsednik Aleksandar Vučić razmatra mogućnost aboliranja uhapšenih učesnika protesta koji nisu počinili teža prekršajna i krivična dela.

"Ono što predsednik jeste rekao je da oni koji nisu počinili teža krivična i prekršajna dela mogu biti abolirani i da on razmatra taj potez. Ja verujem da će on taj potez i primeniti", rekao je Stefanović za TV Prva.

Povezano

Sve vesti