Kolašin: Braća osumnjičena za ubistvo rođaka

Autor:

Rođena braća M. B. (62) iz Podgorice i M.B. (52) iz Kolašina uhapšeni su zbog ubistva rođaka R.B. (61), koji je juče pronađen mrtav u kolašinskom selu Redice.

5
A- A A+
policija crna gora Foto: mondo.me

"Odeljenja bezbednosti Kolašin su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbednosti Podgorica i Sektora kriminalističke policije, u kratkom roku rasvijetlili krivično delo ubistvo izvršeno na štetu R.B. i identifikovali i lišili slobode braću M.B. (62) iz Podgorice i M.B. (52) iz Kolašina. Beživotno telo R.B. (61) zatečeno je juče oko 06,50 časova pored puta, u selu Redice – Opština Kolašin, što je prijavljeno Dežurnoj službi OB Kolašin", navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su izašli na lice mesta i o događaju obavestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Na licu mesta je izvršen uviđaj, uz učešće službenika Forenzičkog centra. Na lice mesta je izašao i obducent Kliničkog centra, Uviđajem, kojim je rukovodio nadležni tužilac, je konstatovano da su na glavi preminulog vidljivi tragovi nasilja. Izuzeti su tragovi sa lica mesta koji su upućeni u Forenzički centar radi veštačenja. Telo R.B. je upućeno u Klinički centar radi obdukcije.

Službenici OB Kolašin su preduzeli operativne mere i radnje koje su u kratkom roku dovele do toga da ubrzo budu identifikovana lica osumnjičena da su počinila ovo krivično delo, nakon čega su ova dva lica lišena slobode.

Sumnja se da su braća M.B. i M.B, nakon kraće rasprave, lišili života R.B. udarcima tvrdim i tupim predmetom u predelu glave," navodi se u saopštenju policije.

Dva osumnjičena lica će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinila navedeno krivično delo.

Povezano

Sve vesti