mondo.rs

Srbija dogovorila jak turnir pred Mundobasket

Autor:

Sa tri reprezentacije koje će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Kini.

Srbija dogovorila jak turnir pred Mundobasket Foto: MN Press

Mundobasket u Kini održaće se od 31. avgusta do 15. septembra i na njemu će reprezentacija Srbije u grupnoj fazi igrati protiv Italije, Angole i Filipna, ali je jasno da će pripreme za to takmičenje početi znato ranije i da nas očekuje nekoliko prijateljskih utakmica.

Kako bi prošli period aklimatizacije za Kinu, dogovoren je i turnir u Šenjangu, saošteno je posle velike konferencije za medije u tom gradu, na kojoj je učestvovao i Dejan Tomašević.

Srbija će tako na "generalnoj probi" u Šenjangu, pred odlazak u Fošan, igrati na turniru sa veoma jakim timovima, učesnicima Svetskog prvenstva: Francuskom, Novim Zelandom i Italijom, koju nam je žreb i dodelio pri formiranju grupa.

Na pomenutoj konferenciji za medije, Dejan Tomašević je potpisao protokol o saradnji КSS sa provincijom Lijaoning u kojoj živi 43 miliona stanovnika.

"Ideja je da naši treneri i sudije odlaze u Lijaoning i obučavaju Кineze, dok će mladi košarkaši i košarkašice iz najmnogoljudnije zemlje na planeti dolaziti u Srbiju i prolaziti obuku na našim košarkaškim kampovima. Inače, čelnici ovog grada su već bili u Srbiji i oduševljeni su našom zemljom, a kompletna provincija obožava košarku… Uostalom, njihov klub Lijaoning je prošle sezone bio šampion Кine", kazao je Dejan Tomašević.

Glavni organizator gospodin Bing Liu, vlasnik kompanije "Golden star investment" koja je dugogodišnji poslovni partner КSS. Generalni sekretar Tomašević je održao zanimljiv govor i poklonio gradonačelniku Šenjanga ĐanguJunu dres našeg nacionalnog tima.

/ANKETA: Koji je domet Srbije na Svetskom prvenstvu?/

/Raspored "orlova" u Kini: Zagrevanje, pa Italija/

/Đorđević: Medalja je osnovni cilj - kao i uvek!/Povezano

Sve vesti