mondo.rs,Tanjug

Majke Srebrenice na izricanju presude Karadžiću

Autor:

Majke Srebrenice otputovale su jutros u Hag da bi sutra prisustvovale izricanju drugostepene presude Radovanu Karadžiću, prenosi "Avaz".

48
A- A A+

ratko mladić radovan karadžić mladić i karadžić ratni zločini zločinci general generali hag Foto: Mondo/Goran Sivački


Drugostepena presuda Karadžiću biće izrečena nakon što su razmotrene žalbe odbrane i tužilaštva na prvostepenu, kojom ga je 2016. godine Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora.

Izricanje drugostepene presude Karadžiću zakazano je za 14.00 časova, saopšteno je iz Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu.

Izricanje presude bićeprenošeno, ali odloženo, 30 minuta kasnije.

Bilo kakvo snimanje prenosa uživo unutar zgrade Mehanizma strogo je zabranjeno iz, kako se navodi, "operativnih razloga".

Prvostepenom presudom Karadžić je proglašen krivim za "genocid na području Srebrenice 1995. godine", dok je oslobođen optužbi za "genocid u drugim opštinama u BiH tokom 1992. godine".

Suđenje Karadžiću počelo je u oktobru 2009. godine, a 24. marta 2016. godine donesena je prvostepena presuda, na koju su se žalili i odbrana i tužilaštvo.

radovan karadžić,karadžić Foto: MONDO/Mario MilojevićKaradžić je uhapšen u Srbiji 21. jula 2008. godine i 30. jula prebačen u Haški tribunal.

KARADŽIĆ OSUĐEN NA 40 GODINA ZATVORA

On se, inače, godinama uspešno skrivao pod lažnim imenom Dragan David Dabić, radio je u privatnoj lekarskoj ordinaciji, držao predavanja o alternativnoj medicini i tihovanju i objavljivao članke u časopisu "Zdrav život". Pustio je bradu i kosu i nije prepoznat do hapšenje 2008. godine.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.