MONDO/Tanjug

Vlažni i mokri kolovozi mogući u Vojvodini

Autor:

Prelazak za suv na mokar kolovoz je veoma opasan, posebno ako se ide neprilagođenom brzinom

1
A- A A+

kiša, saobraćaj, automobili, putevi, kolovoz, ogledalo, retrovizor Foto: MONDO/Marko Tanasković

Prema najavama meteorologa, postoje uslovi za slabu kišu i nisku oblačnost u Vojvodini, pa se tamo mogu očekivati vlažni i mokri kolovozi.

Magla je moguća na deonicama pored reka i preko planinskih prevoja, kao i kotlinama centralne i zapadne Srbije.

Zbog ovakvih vremenskih uslova podsećamo vozače da je prelazak za suv na mokar kolovoz veoma opasan, a posebno ako vozilo ide većom brzinom i rastojanje između nije dovoljno za bezbedno zaustavljanje.

Kiša dovodi i do odrona na putevima koji vode kroz useke i klisure.

Putari su pristuni na autoputu od Horgoša do Malo Iđoša, kao i na magistralnom putu od Zrenjanina ka Ečkoj.

Do 26. marta su produženi radovi na Zrenjaninskom putu na petlji Kovilovo. Radi se na ulivnoj traci na petlji za vozila koja se kreću Zrenjaninskim putem iz pravca Beograda, a žele da nastave ka Zemunu preko Pupinovog mosta. Ovi vozači treba da se odvoje pre petlje Kovilovo ka Pančevačkom putu, a zatim se kod sportskog centra "Kovilovo" ponovo vraćaju na Zrenjaninski put kako bi nastavili ka Zemunu i Batajnici.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Na putničkim teminalima graničnih prelaza vozila se zadržavaju do 30 minuta. Međutim, teretna vozila na izlazu iz zemlje čekaju znatno duže: na Kelebiji četiri sata, na Horgošu i Batrovcima tri, a kod Bogojeva i Sremske Rače 60 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti