Isprobajte ovaj recept za posne knedle sa džemom i orasima.

Sastojci:

Dve šolje brašna

Jedna šolja pekmeza ili džema

Kilogram krompira

200 grama mlevenih oraha

200 grama šećera

Dve kesice vanilin-šećera

Priprema:

Krompir operite i skuvajte u ljusci. Kad se skuva, oljuštite ga i sameljite u vodenici za meso (poznatoj i kao "mašinica za mlevenje", "mašinica za mlevenje mesa", a verovatno i pod još nekim nazivima), ili ga izgnječite kao za pire. Dodajte dve šolje brašna, i zamesite testo, tako da dobijete ujednačenu smesu.

U veću šerpu sipajte tri litra vode, stavite da proključa.

Od testa pravite loptice, spljoštite svaku, u sredinu stavite kašičicu pekmeza po oblikujte u lopticu ponovo. Spuštajte knedle u ključalu vodu, i kad se dignu na površinu vadite rupičastom kašikom.

Svaku knedlu uvaljajte u mešavinu šećera, mlevenih oraha i vanilin-šećera i služite ih tople.

Ako imate neki dobar recept za knedle, pišite nam!