Tanjug

Milijarda za popravku puteva u Podunavskom okrugu

Autor:

U puteve u Podunavskom okrugu ove godine biće uloženo milijardu dinara, najavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

2
A- A A+

put, putevi, radovi na putu Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Posle sastanka sa načelnikom Podunavskog okruga Nebojšom Pavlovićem i predstavnicima lokalnih samouprava iz okruga, Mihajlović je novinarima rekla da bez ulaganja u infrastrukturu nema razvoja i napretka nijedne opštine u Srbiji, te poručila da će Vlada nastaviti da ulaže i u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu.

Radovi na Zrenjanskom putu i autoputu Beograd – Niš

Precizirala je da će ove godine biti uloženo oko 200 miliona dinara u redovno održavanje puteva u Podunavskom okrugu, a da će dodatno kroz projekte Puteva Srbije biti izdvojeno 850 miliona dinara.

Mihajlović je rekla da je Vlada mnoge projekte u Smederevskoj Palanci pomogla, uključujući vodovod, uredno snabdevanje strujom i ulaganje u infrastrukturu, za razliku od prethodne vlasti za koju kaže da je ostavila dugove i za čije vreme su bile restrikcije struje i vode.

Na sastanku u zgradi opštine Smederevska Palanka razgovaralo se i o železničkom saobraćaju. Mihajlović kaže da su ulaganja i u puteve, kao i u železnicu i u komunalnu infrastrukturu, važna kako bi se u svakom mestu i opštini Srbije omogući normalan život građana.

Povezano

Sve vesti