Potpis u Zvezdi: Prvi senior rođen u 21. veku

Autor:

Kapiten juniora potpisao prvi profesionalni ugovor na Malom Kalemegdanu.

8
A- A A+
Lazar Vasić, Lazar Vasic, Vasić, Vasic Foto: MN Press

KK Crvena zvezda mts čuva jednog od svojih većih talenata.

Lazar Vasić (18 godina), kapiten juniora crveno-belih, potpisao je u utorak prvi profesionalni ugovor, koji će isteći 2023.

Perspektivni plejmejker postao je prvi košarkaš rođen u 21. veku koji je stasao za seniorsku košarku u šampionu Srbije. Sportom je počeo da se bavi u KK Abba u Bariču, a crveno-belu opremu zadužio je 2014, sa 13 godina, posle čega je prošao kroz Zvezdine mlade uzraste.

Vasić je član mladih selekcija reprezentacije Srbije i bio je u timu koji je prošle godine učestvovao na Svetskom prvenstvu u Argentini, za igrače do 17 godina.

Ove sezone, on će predvoditi crveno-bele talente na završnim turnirima juniorske ABA lige u Slavonskom Brodu i Evrolige u Vitoriji.

"Već petu godinu sam član Crvene zvezde u koju sam stigao kao dečak. Naravno da je san svakoga od nas, pa i moj bio da se kroz mlađe selekcije izgrađujemo kao igrači i da dođem do prilike da se borim za dres prvog tima. Ovaj ugovor je velika nagrada za mene, za rad koji sam uložio i napredak koji sam pokazao igrajući u mom klubu za sve mlađe kategorije. Jedan veliki korak sam napravio, sada je samo na meni da nastavim da radim još vrednije. Znam šta se očekuje od mene, poznajem sistem i radujem se sledećim izazovima koji mi slede u dresu moje Crvene zvezde", izjavio je Vasić posle potpisivanja ugovora.

Povezano

Sve vesti