mondo.rs,Tanjug

Izrešetana kuća slovenačkog golmana u Hrvatskoj

Autor:

Kuća u vlasništvu nekadašnjeg slovenačkog golmana Dina Laliča u Makarskoj izrešetana pošto je neko na nju pucao iz poluautomatske puške dve noći zaredom, javila je Slobodna Dalmacija.

2
A- A A+
najnovija, pucnjava, pucnjave Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Na kuću je pucano u noći između ponedeljka i utorka, kao i utorka na sredu.

Kuća je u vlasništvu 44-godišnjeg Dina Laliča, nekadašnjeg golmana slovenačkih fudbalskih klubova Triglav, Rudar i Primorje i mlade slovenačke reprezentacije.

Iz policije navode da je kriminalistička istraga u toku.

Komšije navode da je pucnjava dugo trajala i da su mecima probijene žaluzine, stakla, nameštaj i štokovi vrata.

"Prvo veče pucalo se oko jedan sat iza ponoći kada je ispaljeno šest do sedam hitaca, a drugo veče oko 2.30, i to 12-13 metaka. Pucali su iz šume udaljene ni pet metara od kuće odakle je policija pokupila čaure i 'češljala' teren", rekao je za Slobodnu Dalmaciju jedan od komšija.

Lalič je široj javnosti poznat od pre devet godina kada je punio naslovne strane crne hronike zbog učestvovanja u aferi "Ofsajd", akciji policije i USKOK-a koji su istražili nameštanje rezultata utakmica i ostvarivanja ilegalne zarade na kladionicama, a u sklopu koje su optuženi fudbaleri i sportski radnici klubova "Croatia Sesveta", "Varteks" i "Međimurje".

Reč je o optužbama za nameštanje osam prvoligaških utakmica i četiri pokušaja nameštanja, kao i za primanje mita, a USKOK je od sportskih radnika tražio povraćaj 207.000 evra, podseća portal Index.

U akciji je policija u saradnji s nemačkim kolegama uhapsila 22 osumnjičenih, među kojima i Laliča, koji je lanac organizovao s bivšim trenerom iz Dinamove omladinske škole Vinkom Šakom i igračem slovenačkih klubova Admirom Suljićem, a oni su u nagodbi s USKOK-om pristali na godinu i po dana zatvora.

Državi su vratili i oko milion evra koje su zaradili kladeći se na nameštene utakmice. Cena za nameštenu utakmicu kretala se, kako navodi hrvatski portal, između 150.000 i 300.000 evra.

Povezano

Sve vesti