Beta

Tuča Srba na Kosovu

Autor:

Srpska lista optužila je danas predsednika Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića da je napao poverenika te liste Milana Kostića, navodeći da je to "prvi put od 1999. godine da Srbin u Prištini bude napadnut od strane drugog".

29
A- A A+

kosovo Foto: MONDO/Lana Stošić


Lista je u saopštenju navela da se incident dogodio oko 10 časova u jednom restoranu kada je "bez ikakvog povoda, Petrović uz pogrdne reči pogodio Kostića mobilnim telefonom u glavu".

"Na poziv povređenog Kostića, na lice mesta je ubrzo stigla policija koja je Petrovića privela a od Kostića su zahtevali da im da izjavu o događaju. Prilikom privođenja Slobodana Petrovića, visoki funkcioner njegove stranke Boban Stanković je u prisustvu policije na račun Kostića izrekao više ozbiljnih pretnji", navela je Srpska lista.

Ocenjuje se da napad na Milana Kostića, poverenika Srpske liste u Prilužju, "pokazuje osionost Slobodana Petrovića i njegovih pajtaša, koji su nakon ulaska u Vladu Ramuša Haradinaja i dobijenog mesta ministra, umislili da mogu da napadaju i vređaju svoje sunarodnike samo zato što su njihovi politički protivnici".

Srpska lista je zatražila da policija i tužilaštvo preduzmu "sve neophodne radnje" kako bi Slobodan Petrović i Boban Stanković bili procesuirani i kažnjeni, navodeći da je njihovo ponašanje "apsolutno neprihvatljivo".

Povezano

Sve vesti