Evo sjajnog recepta kada vam ponestane ideja za ručak ili večeru – sprema se lako i prilično brzo, a veoma je ukusno.

Sastojci:

Pola kilograma krompira, isečenog na četvrtine

Četiri šargarepe srednje veličine, isečene na krupnije komade

Jedan crveni luk, isečen na kolutiće

Kašika maslinovog ulja

Šest čenova belog luka

Kašičica i po suvog bosiljka (podeljeno)

Kašičica i po soli (podeljeno)

Kašičica bibera (podeljeno)

Kašičica mlevene paprike

Četiri pileća bataka

Dvoja pileća prsa sa kostima

Jedan manji limun, isečen na kolutove

Oko 140 grama svežeg spanaća

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. U veću posudu stavite krompir, šargarepu, luk, maslinovo ulje, beli luk i kašičicu bosiljka, ¾ kašičice soli i pola kašičice bibera, pa izmešajte. Sipajte u veći pleh, koji ste prethodno podmazali.

U manju posudu pomešajte mlevenu papriku i ostatak bosiljka, so i biber, pa ovom mešavinom pospite piletinu. Zatim je stavite u pleh, preko povrća, a odozgo stavite i kolutove limuna. Pecite oko 35-40 minuta ili dok povrće ne omekša.

Izvadite iz rerne i odvojite piletinu na tanjir, a povrće neka ostane u plehu. Odozgo stavite svež spanać i pecite još osam do deset minuta. Izvadite iz rerne i promešajte povrće, a zatim ga poslužite zajedno sa piletinom.

Kako vi najviše volite da spremate piletinu?