Fank basistkinja u Beogradu (FOTO, VIDEO)

Autor:

Američka fank basistkinja, pevačica i štićenica legendarnog Prinsa, Nik Vest, dolazi u Beograd.

Fank basistkinja u Beogradu (FOTO, VIDEO) Foto: YouTube/screenshot/NikWestBass

Američka fank basistkinja, pevačica i tekstopisac, tridesetogodišnja Nik Vest, nastupiće 26. marta, kao drugi izvođač prolećnog dela sezone Musicology Barcaffè Sessions, u beogradskom klubu Bitefartcafe.

Nik Vest je talentovana basistkinja i virtuoz 21. veka, kojoj ne nedostaju ni muzička kreativnost, ni scenski pokret. Specifična je po "čiroki" frizuri koja je, simbolično – baš u obliku bas ključa. Uz biografiju koja uključuje rad sa produkcijom Kvinsi Džons, Prinsom, Džonom Mejerom, Mejsi Grej, Dejvom Stjuartom iz grupe Eurythmics, i mnogim drugima, Nik Vest je mnogo više od samo još jednog lepog lica.

Njene kolege muzičari, kritičari i publika, smatraju je za jednog od najistaknutijih predstavnika nove fank scene i za naslednicu legendarnog Prinsa, čija je štićenica bila i sa kojim je svojevremeno žuta štampa dovodila u vezu.

Poznati muzički novinar Alek Henderson je u magazinu "Billboard" opisao ovu talentovanu basistkinju kao jednu od retkih umetnika 21. veka kojem ne nedostaju ni muzičke ideje ni virtuozitet i koji savršeno poznaje svoj instrument.

Prilikom jednog intervjua koji je dala za portal "Guestlist", Nik Vest je na pitanje "Šta bi uradila da svet učiniš boljim?" odgovorila: "Mislim da već to i radim. Upravo time što sam svoja, što stvaram čistu i zabavnu muziku, što nastupam uživo. Time što drugima pružam iskustvo i inspiraciju. Menjanje sveta počinje time što svako daje svoj udeo."

Uz sve to, Nik Vest je pokrenula kampanju "Queens of strings" koja pronalazi talentovane devojke i pomaže njihovu muzičku edukaciju.

Njen talenat je okupirao pažnju i Stivena Tajlera i Lenija Kravica, kojima je Nik Vest postala jedan od omiljenih mladih autora i scenskih ličnosti. "Osetio sam energiju te devojke već prvi put kada sam bio u istoj prostoriji sa njom – znao sam da je nešto posebno", rekao je Tajler.

Bila mu je ljubavnica i muza (FOTO, VIDEO)

Musicology Barcaffè Sessions je jedinstveni koncept muzičkog festivala koji u Srbiju dovodi neke od najvirtuoznijih svetski priznatih muzičara jazz, funk, blues, soul, worldmusic i r’n’b pravaca.

Beogradska publika imaće prilike da u narednom periodu prisustvuje i koncertu Matije Dedića i Manua Kačea, kao i benda Snarki Papi čijim se koncertom na Kalemegdanu završava prolećna sezona koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions.

Karte za koncerte mogu se kupiti online i na prodajnim mestima DDtickets ili Tickets.rs.

Izvor: YouTube/NikWestBass

Povezano

Sve vesti