mondo.rs,Tanjug

"Kraj najtragičnije skorije istorije Evrope"

Autor:

Predsedavajući Radne grupe za Zapadni Balkan u Evropskom parlamentu Eduard Kukan kaže da izricanje finalne presude nekadašnjem predsedniku RS Radovanu Karadžiću označava "kraj najtragičnije skorije istorije Evrope".

11
A- A A+

radovan karadžić, hag, presuda Foto: Tanjug/AP/Peter Dejong, Pool

"U ovim teškim trenucima moje misli su sa porodicama i prijateljima žrtava. Jedino mogu da se nadam da će im ova presuda doneti osećaj zadovoljenja pravde", poručio je Kukan.

Poslanik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta naglašava da su porodice i prijatelji žrtava više od jedne decenije čekali na završetak suđenja Karadžiću.

Kukan je u svom saopštenju izdatom odmah nakon izricanja presude o doživotnom zatvoru za nekadašnjeg predsednika Republike Srpske pozvao i minut ćutanja i sećanja za sve koji su preminuli za vreme "genocida i ratnih zločina u BiH".

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

"Posebno bih želeo da naglsim važnost poštovanja finalne odluke Tribunla, zaključio je Euduard Kukan.

Ovako je Karadžić saslušao presudu (VIDEO)

Međunarodni sud u Hagu izrekao je danas pravosnažnu presudu Radovanu Karadžiću (73) kojom je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Bivši lider bosanskih Srba kriv je za genocid, zločine protiv čovečnosti, za etničko čišćenje muslimana i Hrvata u BiH, za višegodišnje terorisanje Sarajeva i za uzimanje pripadnika UN-a za taoce.

Karadžić je učestvovao u četiri udružena zločinačka poduhvata u okviru kojih su ti zločini počinjeni, utvrdilo je Žalbeno veće.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.