Novosađani, besplatno igrajte "room escape"

Timska igra "room escape" pod nazivom "Bekstvo iz muzeja: tajna besmrtnosti" počela je da se realizuje u Muzeju Vojvodine.

1
A- A A+
narodni muzej otvaranje Foto: Mondo/Stefan Stojanović ilustracija

Svakog ponedeljka do 13. maja, posetioci će besplatno imati priliku da kroz igru, u ekipi od šestoro, tragaju za "tajnom besmrtnosti".

Ideja je da se posetioci koji su u grupama od troje do šestoro organizuju u stalnoj postavci i igraju kako bi došli do rešenja, a rešenje je "Tajna besmrtnosti"“. U tom procesu, oni moraju da rešavaju niz zagonetki koje su logičkog karaktera i veoma su interesantne, a pri tome moraju da nauče nešto o stalnoj postavci, rekla je pomoćnica direktora Muzeja Vojvodine, Tijana Stanković Pešterac.

Igru su osmislili stručnjaci iz oblasti arheologije, pedagogije, konzervacije, IT-a u saradnji sa "Room Escape" timom na osnovu priča i predmeta iz prošlosti prikazanih na stalnoj postavci.

"Room escape" igre nastale su u Japanu pod žanrom point&click adventure kompjuterskih igara i brzo postale popularne u svetu.

"Cilj ovog projekta je u tome da se što više publike, prevashodno mlade publike dovede u muzej. Mislili smo da bismo realizacijom jedne igre, u sklopu stalne postavke, mogli mnogo da postignemo u domenu razvoja publike. Hteli smo da Muzej načinimo jednim zanimljivim mestom u kojem će putem zabave publika doći do velikih saznanja“, rekla je Stanković Pešterac.

MONDO TV: IGRALI SMO "ESCAPE ROOM"

Izvor: MONDO

Tagovi:

Povezano

Sve vesti