mondo.rs,Tanjug

"Neslana šala" u školi na Voždovcu, a ne zlostavljanje

Autor:

U Osnovnoj školi ''Karađorđe'' na Voždovcu nije bilo seksualnog zlostavljanja dečaka P.M. od strane vršnjaka, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

8
A- A A+
mladen šarčević Foto: Mondo/Stefan Stojanović

On je naglasio da je reč o ''neslanoj šali'' vršnjaka, ali da nikako nije bilo namere seksualnog zlostavljanja niti se to dogodilo.

''Međutim, nedopustivo je da bilo kom detetu bude neprijatno, a da mu se vršnjaci smeju. Oni će biti ukoreni zbog toga'', rekao je Šarčević novinarima u Beogradu.

Ministar kaže i da je slučaj prijavljen policiji i da su to učinili i roditelji, ali i škola i da su timovi koje je poslalo Ministarstvo završili posao.

''Dobio sam kompletan izveštaj tima koji se bavi nasiljem i koji je bio u školi, i šta je škola preduzela pošto se radi o maloj deci'', rekao je Šarčević i dodao da će u toj školi biti pojačan pedagoški rad, kao i rad u grupama.

HOROR: Vršnjaci silovali dečaka u školi na Voždovcu?

Ministar je kazao i da se privatno raspitao o slučaju u OŠ ''Karađorđe'' i da je saznao da se deca u tom odeljenju ''igraju'' na taj način i da je u tome dečak, koji je ovog puta bio žrtva, ranije imao drugu ulogu.

Prema nezvaničnim informacijama, dečaku P.M. su pukle pantalone, a onda su ga vršnjaci grančicama bockali kroz rupu na pantalonam i smejali mu se.

Mediji su ranije preneli da su vršnjaci silovali dečaka motkom u dvorištu škole, sve vreme snimajući scene zlostavljanja.

Povezano

Sve vesti