mondo.rs,Beta

CarGo: Umesto protesta, besplatno za decu

Autor:

Udruženje CarGo najavilo je da će u petak, umesto najavljenog protesta, svim roditeljima sa decom obezbediti besplatan prevoz i konsultacije o važnosti korišćenja dečijih sedišta.

3
A- A A+
cargo Foto: MONDO/Goran Sivački

Prevoz će biti besplatan od 8 do 17 sati u iznosu do 500 dinara, prilikom poručivanja ECO klase koja poseduje dečija sedišta. 

"Ovo je samo početak naših akcija i nadamo se da ćemo postati primer i ostalim udruženjima u Srbiji kako treba da doprinose našoj zajednici, podizanjem svesti gradjana o ovoj veoma važnoj temi - bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno dece", rekao je predsednik Udruženja građjana CarGo Aleksandar Vučić.

Šta je CarGO i kako funkcioniše? Krenula prava konkurencija taksiju

Rekao je da članovi Udruženja CarGo poseduju dečija sedišta koja su predviđena za decu od devet kilograma do 36 kilograma.

Podsetio je da novi Zakon o bezbednosti saobraćaja propisuje da sva deca mladja od tri godine moraju da sede u sigurnosnim sedištima, a da deca mlađa od 12 godina ne smeju sedeti na prednjem sedištu, već isključivo na zadnjem i moraju biti vezana pojasom.

"Svakodnevno smo svedoci toga da taksi udruženja ne poštuju navedene propise već prevoze najmladje bez sedišta za decu i time ih izlažu velikoj opasnosti i upitao nadležne organe zašto ćute na nepoštovanje zakona", rekao je Vučić. 

CarGo će, kako je dodao, nastaviti da podseća ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović da su "građani ti koji treba da odluče koju uslugu prevoza će koristiti, a ne ona, štiteći samo svoj interes i interese taksi kartela".

Da li CarGo posluje u skladu sa zakonom?

Povezano

Sve vesti