"Viz er" uvodi nove letove iz Beograda i Niša

Autor:

Više letova, više linija... Evo koje novine uvodi "Viz er" ovog leta.

"Viz er" uvodi nove letove iz Beograda i Niša Foto: MONDO/Marko Tanasković

Niskotarifni avio-prevoznik "Viz er" (Wizz Air) će ovog leta proširiti svoje usluge u Srbiji povećanjem broja letova i kapaciteta za postojeće destinacije, vraćanjem starih ruta, ali i uvođenjem jedne nove.

Mađarska avio-kompanija će iz Beograda leteti za Maltu i London (aerodrom "Luton") po četiri puta nedeljno, objavio je sajt exyuaviation.com.

Pored toga, "Viz er" povećava kapacitete ka britanskoj prestonici određenim danima i tokom aprila će umesto avionom sa 180 sedišta leteti "erbasom A321" sa 230 sedišta.

"Viz er" će takođe uvesti novi let od Beograda za Lion dva puta nedeljno. Ta linija je prvobitno bila planirana kao sezonska, a onda je odlučeno da funkcioniše tokom cele godine.

"S novom rutom ćemo leteti ka ukupno 14 destinacija iz Beograda do sedam zemalja. Kao rezultat toga, 'Viz er' će podržati skoro 700 radnih mesta u Srbiji samo ove godine", naveli su iz kompanije.

Avio-prevoznik je najavio i da će od aprila nastaviti s letovima između Malmea i Niša, nakon što je tu liniju ugasio u januaru. Letovi između dva grada će ponovo krenuti 17. aprila i to dva puta nedeljeno, sredom i nedeljom.

Tokom prošle godine, "Viz er" je prevezao oko 800.000 putnika na letovima iz i do Beograda i Niša, što je povećanje od šest odsto u odnosu na ranije godine.

"Viz er" uvodi novu liniju

Povezano

Sve vesti