SAJAM AUTOMOBILA: Rols-Rojs Kulinan (VIDEO)

Autor:

Cena - "sitnica": 318.000 evra.

SAJAM AUTOMOBILA: Rols-Rojs Kulinan (VIDEO) Foto: Mondo/Goran Sivački

Izvor: MONDO

Iako nije jedina, Rols-Rojs Kulinan je svakako najveća zvezda 54. Salona automobila u Beogradu.

Prvi terenac najluksuznije svetskog automobilskog brenda izgleda fantastično. Osim spoljašnjeg izgleda, ono čime Kulinan pleni jeste nivo završne obrade, kao i neki detalji koji su dovedeni do perfekcije.

Kompletan enterijer je obložen najfinijom kožom, a izloženi model ima klasičnu zadnju klupu na koju se može smestiti komforno troje odraslih putnika, što je potpuno logično jer je ovaj Rols širok čak 2,16 metara. Kada se ovoj dimenziji dodaju dužina od 5,34 i visina 1,83 dobijamo jedan veoma impresivan četvorotočkaš.

Putnici na zadnjoj klupi mogu uživati u multimediji preko velikih ekrana smeštenih u naslonima prednjih sedišta.

Da je Rols-Rojs u vlasništvu BMW-a najbolje se vidi u prostoru između sedišta. Tamo se nalazi kontrolna jedinica poznatog iDrive info-zabavnog sistema, koji je razvio i koristi u svim svojim modelima bavarski proizvođač.

Podsećamo da je pod haubom smeštena V12 pogonska jedinica zapremine 6,75 litara koja razvija 570 konjskih snaga uz maksimalni obrtni moment od 850 Nm. Maksimalna brzina je očekivano elektronski ograničena na 250 kilometara na sat, a impresionira ubrzanje Kulinana, teškog 2,5 tone pa mu je tako do "stotke" potrebno samo 6,5 sekundi.

Cena modela izloženog u hali 2 Beogradskog sajma je 318.000 evra.

Ako vam se uklapa u budžet, moraćete da stanete u red jer postoji velika potražnja za Kulinanom, pa Rols-Rojs razmatra mogućnost proširenja kapaciteta i angažovanja dodatne radne snage.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti