Ministarstvo o CarGo: Nelegalno!

Autor:

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oglasilo se povodom najave firme CarGo da će, umesto najavljenog protesta, danas besplatno prevoziti roditelje sa decom.

9
A- A A+

Poziv CarGo roditeljima sa decom da će im obezbediti "besplatan prevoz i konsultacije o važnosti korišćenja dečjih sedišta", predstavlja otvoren poziv građanima na korišćenje nelegalnog prevoza, pod plaštom edukacije o bezbednosti u saobraćaju, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Firma CarGo organizuje proteste u Beogradu, tražeći da joj bude dozvoljen nesmetan rad, a Ministarstvo je nekoliko puta do sada ukazalo da najpre treba da uskladi svoje poslovanje sa zakonom, pa tek onda da izađe na tržište.

Bezbednost u saobraćaju počinje poštovanjem zakona, a firma CarGo nije svoje poslovanje uskladila sa važećim Zakonom o drumskom saobraćaju, ukazalo je Ministarstvo.

"Apsurdno je da oni koji rade protivzakonito budu primer bilo kome. Nelegalni prevoz putnika ostaje nelegalan, bez obzira na odnos nelegalnih prevoznika prema drugim propisima u oblasti saobraćaja", ističe se u saopštenju.

Povezano

Sve vesti