"Kina i danas i 1999. bila uz Srbe"

Ambasador Srbije u Kini Milan Bačević poručio je da će Srbija i njen narod uvek pamtiti da je Kina tokom NATO bombardovanja 1999. godine bila uz njih, kao što je i danas kada je reč o Kosovu i Metohiji.

4
A- A A+
nato, nato bombardovanje, bombardovanje Foto: Mondo/Mario Milojević"Branili su poziciju zasnovanu na međunarodnom pravu i delili našu sudbinu tada, a Kina i danas brani suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje", rekao je Bačević na svečanom prijemu u Pekingu povodom Dana državnosti Srbije, prenosi RTS.

Kada je reč o ekonomskoj saradnji, Bačević je naveo da je zahvaljujići kineskom investitoru u "Železari Smederevo" sačuvano 5.000 radnih mesta.

Kineski Hestil preuzima Železaru


"Zadovoljni smo napretkom infrastrukturnih projekata koji se u Srbiji sprovode u saradnji sa Kinom, među kojima posebno želim da pomenem prugu Beograd - Budimšpešta koja predstavlja početak mnogo značajnijeg strukturnog povezivanja južne i centralne Evrope sa Kinom", naveo je Bačević.

On je najavio da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u aprilu učestvovati na Drugom forumu "Pojas i put", a premijer Ana Brnabić na Samitu "16 plus jedan" u Dubrovniku.

Ambasada Srbije u Pekingu organizovala je svečani prijem povodom Dana državnosti Srbije. Događaj je organizovan sa mesec dana zakašnjenja zbog, kako su objasnili organizatori, proslave najvažnijeg kineskog praznika tokom februara.

Povezano

Sve vesti