MONDO o meču na Zlatiboru: Da li će Zajednica reagovati

Kontaktirali smo predsednika Zajednice i komesara za takmičenje Prve lige Srbije...

MONDO o meču na Zlatiboru: Da li će Zajednica reagovati Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Snimak utakmice Prve lige Srbije između Zlatibora i Sinđelića, koju je domaćin dobio rezultatom 2:0, podigao je veliku prašinu u javnosti.

Sumnje u regularnost meča 27. kola produbile su početničke reakcije odbrambenih fudbalera iz Beograda, olako dozvoljavajući protivnicima da ugroze njihov gol, ali i izjava kapitena i sportskog direktora Trajala, Milana Gašića, koji je prvi i jedini digao glas.

"Da li ste videli golove!? Pitam se, ima li ova liga uopšte smisla? Bila je javna tajna da će Zlatibor da pobedi, a danima već kruži priča da će Žarkovo da pusti Bežaniju, da će da vrati bodove. Ćuti se o tome, a opet svi znaju da postoje klubovi koji igraju 'tri za tri'", rekao je jedan od čelnika kruševačkog kluba.

Dan kasnije odgovorio mu je predsednik Zlatibora Veljko Radulović.

"Nemamo ni potrebu ni obavezu da se bilo kome pravdamo. Fudbalska Srbja dobro zna kako igramo utakmice i da nas kvote i kladionice ne zanimaju. Nikome nije smetalo pet vezanih poraza, a sada smeta jedna pobeda, koja objektivno ništa nije rezultatski značila za plasman u plej-of. Očigledno je mladi gospodin, koji je uzgred kapiten, direktor, finansijer i trener uspešnog kluba, pogrešno obavešten", naveo je Veljko Radulović.

MONDO je ovim povodom kontaktirao čelnike Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije i dobio različite odgovore.

Predsednik Zajednice, Dragomir Lazović, smatra da nema elemenata za istragu, što potvrđuju i izveštaji delegata i posmatrača.

"S obzirom da poznajem članove uprava i jednog i drugog kluba, ne verujem da postoji bilo šta sumnjivo. Mislim da je utakmica bila regularna i nemamo elemente za bilo kakvu istragu. To se vidi i po izveštaju posmatrača", rekao je Lazović.

Komesar za takmičenje Prve lige Srbije, Aleksandar Pivić, tvrdi da će Zajednica u saradnji sa FSS sigurno ispitati regularnost utakmice.

"Zajednica će sigurno ispitati utakmicu odigranu na Zlatiboru. Izvršićemo istragu u saradnju i sa Fudbalskim savezom Srbije, obavićemo sve istražne radnje i ukoliko utvrdimo nepravilnosti, pokrenućemo disciplinski postupak", rekao je Pivić za MONDO.

Na adresu FSS i Zajednice još uvek nije stigla nijedna žalba niti zahtev da se ispita ispravnost meča Zlatibor - Sinđelić.

"Videli smo da se u medijima digla velika prašina, pročitali smo i izjave predstavnika Trajala, ali do sada nismo dobili nijednu zvaničnu žalbu", dodao je Pivić.

Na pitanje kada bi istraga mogla da počne, kratko je odgovorio: "Već se radi na tom slučaju".

Pogledajte golove i najzanimljivije detalje tog meča:

Izvor: YouTube/PrvaLiga

Povezano

Sve vesti