mondo.rs

SAJAM AUTOMOBILA: Reno Klio (VIDEO)

Autor:

Izloženi primerak, koji je zasluženo zauzeo centralno mesto na Renoovom štandu, bio do pre samo pet dana na ženevskom sajmu. Pogledajte naš prilog o ovom automobilu.

SAJAM AUTOMOBILA: Reno Klio (VIDEO) Foto: Mondo/Goran Sivački

Direktno iz Ženeve pod kupolu najveće sajamske hale stigao je novi Reno Klio!

POGLEDAJTE MONDO PRILOG O OVOM AUTOMOBILU

Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Peta generacija najpopularnijeg gradskog automobila u Evropi može da se pohvali mnogim novinama. Posetiocima sajma će najpre za oko zapasti veoma lep spoljašnji izgled kojim se Klio približio drugim modelima ovog francuskog proizvođača, a ponajviše Meganu.

Već osvaja nagrade, a još ga ni nema na tržištu! (FOTO)

Zanimljivo da je novi model kraći za 14 milimetara od četvrte generacije, ali je prostraniji, zahvaljujući povećanoj širini (+66 mm, ukupno 1798 mm). Uz to je i niži za 30 mm (1440 mm), pa deluje efektnije.

Od dimenzija izdvojićemo i značajno povećanu zapreminu gepeka - sa 300 na 391 litara.

Unutrašnjost je prostranija i svakako modernija u odnosu na prethodni model. Prisutna je digitalna instrument tabla, kao i, za ovu klasu, ogroman centralni ekran dijagonale 9,3 inča.

Novi Klio (cena od 10.290 evra) je dobio i zasebne kontrole klimatizacije, koji su kao što smo već primetili "pozajmljene" iz Dastera. Zvuči pomalo čudno da je nešto prvo instalirano u Dačiji, pa tek onda u Renou, ali ne predstavlja nikakav problem jer je samo rešenje jednostavno i vizuelno perfektno.

Kupcima će od septembra, kada počne prodaja novog Klija, na raspolaganju biti nove benzinske jedinice - 1.0 i 1.3 (razvijena u saradnji sa Mercedesom), kao i 1,5-litarski dizelaš.

FOTOGRAFIJE


Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.