Fonet

Uhapšeni policajci zbog registracija i inspekcije

Autor:

Policija je, po nalogu posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije viših javnih tužilaštava u Beogradu i Kraljevu, uhapsila u odvojenim akcijama policijske službenika S.N.(1989) i M.B. (1983), zbog sumnje na višestruku zloupotrebu.

3
A- A A+
hapšenje, lisice Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Sumnja se da je S. N. kao radnik na upravnim poslovima Policijske stanice Surčin, bez obavljenog tehničkog pregleda i potvrda o plaćenim taksama, u evidencijama Ministarstva izvršio produženje registracije za više motornih vozila, a vlasnicima vozila izdavao registarske nalepnice, navodi se u saopštenju MUP.

AKCIJA: Uhapšeno devet policajaca!

Pretresom vikendice osumnjičenog, policija je pronašla 358 predmeta o izvršenim registracijama motornih vozila i 74 blanko registracione nalepnice.

Uhapšeni M.B. iz Policijske stanice Čajetina je krajem 2018. i početkom 2019. godine, po prethodnom dogovoru sa vlasnicima ugostiteljskih objekata na teritoriji Zlatibora, u više navrata odavao podatke o akcijama policije u kontroli tih objekata.

Sumnja se da je na taj način M. B. omogućio da ugostiteljski objekti nesmetano i nekažnjeno obavljaju svoju delatnost i van radnog vremena.

Osim toga, jednoj osobi iz Čajetine dojavio je da odmah napusti područje Zlatibora, jer je naloženo njeno hapšenje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova.

Povezano

Sve vesti