mondo.rs

Uhapšeni: Lekar, policijski službenik, advokat...

Autor:

Još jedna akcija Odeleknja za borbu protiv korupcije.

4
A- A A+
hapšenje, lisice pritvor osumnjičeni Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Pripadnici MUP-a uhapsili su N.P. (1978), lekara Kliničko-bolničkog centra "Zvezdara" zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivićno delo zloupotreba službenog položaja, i A.Ž. (1979) policijskog službenika Policijske uprave za grad Beograd zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.

U ovoj akciji, koju su pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije (UKP), izveli u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšena je i B.Đ.(1961), advokat iz Beograda, koja se tereti da je izvršila krivično delo trgovina uticajem u podstrekivanju, a krivičnom prijavom za isto krivično delo obuhvaćen je i Ž.V. (1987) koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Sumnja se da je N.P. sačinio lažnu medicinsku dokumentaciju o lečenju i hospitalizaciji osuđenog Ž.V., na osnovu koje je on u više navrata odlagao izvršenje zatvorske kazne, iako nije ni lečen u KBC "Zvezdara", navodi se u saopštenju MUP-a.

Tome je posredovao policijski službenik A.Ž., tako što je na osnovu usmenih naloga advokata B.Đ. i osuđenog Ž.V pozivao osumnjičenog lekara N.P. i dogovarao sačinjavanje lažne dokumentacije.

Osumnjičenima N.P. i A.Ž. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok je uhap?ena B.Đ. sprovedena nadležnom tužilaštvu radi saslušanja.

Povezano

Sve vesti