mondo.rs

Majka htela da skoči sa zgrade s detetom u naručju!

Autor:

Jedna ženska osoba sa petogodišnjim detetom u naručju htela je jutros u Leskovcu da izvrši samoubistvo, ali je tragedija sprečena zahvaljujući hrabrim policajcima Nenadu Stankoviću i Marku Stojičiću.

11
A- A A+
policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Drama se odvijala danas u leskovačkom Radničkom nasilju.

I.S. (39) iz Leskovca pokušala je samoubistvo s petogodišnjim detetom u naručju.

Kako nezvanično saznajemo u leskovačkoj Policijskoj upravi, nesrećna mlada žena je duže vreme stajala na ivici terase, iza ograde, koju je preskočila u naručju sa detetom, nakon burne svađe sa još zakonitim suprugom koji joj je navodno pretio oduzimanjem deteta...

Nakon obaveštenja uspaničenih komšija patrola policije je vrlo brzo pristigla na mesto događaja.

Jedan od policajaca se vešto popeo merdevinama na visini od oko sedam metara, do drugog sprata,i pažljivim ubeđivanjem umolio uplašenu majku da mu preda dete koje je lagano spustio a zatim je to učinio i sa majkom koja je kolima hitne pomoći odmah prevežena u leskovački bolnički centar.

Dete je u međuvremenu zbrinuto kod rođaka. Nezvanično saznajemo da se u porodičnu dramu u toku dana uključio Centar za socijalni rad u Leskovcu.

Majka s detetom htela da skoči s petog sprata

"Policajac Nenad Stanković se popeo merdevinama do žene, koja je bila vidno uznemirena, i nakon razgovora uspeo da je ubedi da mu preda dete, a zatim je i njoj pomogao da siđe”, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić.

Rebić je istakao da je izuzetno ponosan na hitru i uspešnu reakciju policijskih službenika iz Leskovca, koji su pokazali izuzetnu sposobnost, profesionalnost i hrabrost obavljajući svoje redovne zadatke.

On je zaključio da je sve više slučajeva u kojima policajci, rizikujući svoj život, spasavaju živote građana.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova prepoznaje i vrednuje takav način rada, a trudićemo se da obezbedimo bolji materijalni položaj i opremu za sve policijske službenike, kako bi još efikasnije i profesionalnije obavljali svoje zadatke“, rekao je Rebić.

(T.S.)

Povezano

Sve vesti