mondo.rs

Svađa i poraz - Albanija otpustila Panućija

Autor:

Poraz na startu, svađa sa golmanom...

Svađa i poraz - Albanija otpustila Panućija Foto: MN Press

Albanija je u potrazi za novim selektorom.

Nekadašnji italijanski fudbaler Kristijan Panući dobio je otkaz posle poraza od Turske (0:2) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, dok je i pre toga bio na "klimavim" nogama u odnosu sa Fudbalskim savezom Albanije.

Panući je iz ekipe odstranio prvog golmana Tomasa Strakošu nakon što je zakasnio na let i nije mogao na vreme da se pojavi na okupljanju, što je po mnogima bilo prestrogo.

Uz to, Albanija nije fudbalski napredovala od dolaska Panućija na kormilo reprezentacije i zapravo je od leta 2017. godine ukupno upisala četiri pobede, dva remija i čak devet poraza, dok je propustila i da obezbedi "vajldkard" u Ligi nacija.

Utakmicu protiv Albanije vodiće Evrin Bulku i Sulejman Mema, a ostaje da se vidi ko će biti novi selektor i da li će ponovo izabrati Italijana.

Đani di Bjazi im je doneo prvo učešće na Evropskom prvenstvu, dok se njegov sunarodnik Kristijan Panući nije pokazao kao ni blizu uspešan, a ništa duže se nije zadržao ni u Livornu i Ternani gde je prethodno radio.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.