mondo.rs,mondo.me

"Crna Gora nije ta koja je dovela do bombardovanja"

Autor:

Predsednik Vlade Duško Marković o dvadesetoj godišnjici NATO bombardovanja...

"Crna Gora nije ta koja je dovela do bombardovanja" Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Crna Gora danas je deo velike evroatlantske porodice i buduća članica Evropske unije, i o svojoj budućnosti odlučuje sama, ali se s pijetetom seća nedužnih žrtava NATO intervencije, kada nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala, poručio je premijer Duško Marković.

On je povodom dvadesete godišnjice intervencije Sjevernoatlantskog saveza poručio da Crna Gora nikada neće zaboraviti nedužne žrtve.

„Intervenciju jevernoatlantskog saveza 1999. godine, Crna Gora nije želela, niti je do nje dovela. Crna Gora je tada bila deo druge države i deo sistema u kojem je imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala“, poručio je Marković u obraćanju javnosti.

Dve decenije od strašnog zločina! (FOTO)


On je podsetio da je tada na severu Crne Gore, u Murinu, tragično stradalo šest nedužnih civila, među kojima troje dece.

Marković je poručio da uz izražavanje pijeteta prema stradalima i prisećanja na teško vreme upućuje građanima poruke za budućnost.

„Danas je Crna Gora nezavisna država koja o svojoj budućnosti odlučuje sama, koja je dro velike evroatlantske porodice i buduća članica Evropske unije. Naša država već pripada Evropi i njenim vrednostima- vladavine prava, građanskih i ekonomskih sloboda, i poštovanja ljudskog dostojanstva“, kazao je Marković.

„Zato, kada se prisećamo ovih tragičnih dešavanja, više nego ikada treba da smo svesni važnosti jedinstva i sloge. Možemo imati različita mišljenja ali očuvanje naših temeljnih vrednosti i solidarnosti među nama su principi koji treba da nas podstiču da svakog dan doprinosimo napretku naše države“, zaključio je Marković.

Izvor: Vlada Crne Gore

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.