Rade Zagorac: Imamo dosta nereda da počistimo

Autor:

"Čeka nas dosta posla do sledeće utakmice", rekao je krilni igrač Partizana nakon derbija u polufinalu ABA lige.

Rade Zagorac: Imamo dosta nereda da počistimo Foto: MN Press

"Bila je odlična utakmica, za gledaoce verovatno više nego za aktere", rekao je posle uzbudljivog subotnjeg derbija Rade Zagorac, čiji je tim sada suočen sa imperativom pobede u drugom meču, naredne subote.

Krilni košarkaš Partizana je u crveno-belom "Pioniru" ušao u meč velikom greškom u napadu, ali je potom ubacio trojku, ušao u ritam i dao dodatnu energiju svom timu.

U završnici produžetka, u 44. minutu, Zagorac je postigao još jednu, jako bitnu trojku, kojom je poslednji put izjednačio rezultat. Usledilla je sekvenca koju je obeležio Bili Beron i koja je odlučila utakmicu...

Preokreti, uzbudljivi momenti i ogromna borbenost, kao i prvi produžetak posle dugog perioda zaista su učinili derbi praznikom košarke.

"Dve podjednake ekipe, podjednakog kvaliteta, što se manje-više znalo. Jaki sitni detalji će uvek odlučivati i prevagnuti na jednu stranu. To je ovaj put bila Zvezda, čestitam im na tome. Odlična utakmica, uz posebno priznanje domaćim igračima koji su u važnim trenucima utakmice preuzeli odgovornost i realno rešili utakmicu", izjavio je Zagorac.

Analizirajući igru svoje ekipe, ponovio je ocenu trenera Andree Trinkijerija i saigrača Vanje Marinkovića.

"Nama ostaje sedam dana da pre svega stavimo akcenat na odbranu 'jedan na jedan', koja nas je najviše ranjavala. Imamo dosta posla, dosta nereda da se počisti i sa optimizmom i motivacijom dočekujemo sledeću utakmicu".

Koliko će naredni meč biti drugačiji, osim činjenice da će biti odigran u crno-belom ambijentu?

"Obe ekipe su dosta dobro psihološki pripremljene, kako na utakmice pred svojim tako i pred tuđim navijačima. To jeste faktor, nije ništa sporno, ali pogotovo u ovakvim serijama ne mislim da je to prevelika prednost, što ste mogli da vidite i večeras. Ovakav teren i ovakvo navijanje su uglavnom problem ekipama koje se ne suočavaju previše često sa tim".

"Očekuje nas naporna i napeta utakmica i kada je tako opet psihološki deo može da prevagne", dodao je Zagorac.

Pogledajte najzanimljivije detalje derbija:

Izvor: MONDO/Arena Sport

Povezano

Sve vesti