Uskršnji post je u toku, a evo ideje šta da spremite ako postite.
Sastojci:
Pola kilograma krompira
200 grama brašna
2/3 šolje prezli
So
Priprema:
Dobro operite krompir i skuvajte ga, a zatim oljuštite. Dok je još vruć, ispasirajte ga, posolite, dodajte brašno i zamesite testo.
Pazite da ne stavite previše brašna jer će knedle biti mnogo tvrde, a ako ne stavite dovoljno, raspadaće se prilikom kuvanja. Da li će vam biti potrebno malo manje ili više brašna u odnosu na količinu u receptu zavisi i od kvaliteta brašna i od krompira.
Kada ste zamesili testo, razvijte ga oklagijom, odvajajte komade testa koje ćete onda rukama oblikovati u lopticu.
Oblikovane knedle spustite u kipuću vodu koju ćete posoliti i izvadite ih onda kada isplivaju na površinu. Uvaljajte ih u prezle i poslužite ih tople, najbolje kao prilog sa kuvanim povrćem.
Kako vi spremate knedle od krompira? Pišite nam u komentarima!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte