Hrvati u Budimpešti napali mladića zbog srpske zastave

Autor:

Incident uoči fudbalske utakmice Mađarska - Hrvatska.

24
A- A A+
Foto: Guliver/Getty images/Srdjan Stevanovic

Mladić koji je oko struka nosio zastavu Srbije i tapkao košarku loptu kroz pešačku zonu u Budimpešti izazvao je bes hrvatskih navijača, koji su se uz alkohol u obližnjim lokalima spremali da pođu na stadion na kojem će od 18 časova biti odigrana fudbalska utakmica Mađarske i Hrvatske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Novinar zagrebačkog "Večernjeg lista" objavio je na sajtu ovog dnevnika VIDEO onoga što je nazvao "incidentom", uz tvrdnju da se "muškarac namerno i bahato ušetao među hrvatske navijače svestan rizika", iako je mladić sa srpskom zastavom, koji je bio u društvu još jednog momka, delovao prilično nezainteresovano dok je prolazio pored navijača Hrvatske, pri čemu ga je sve vreme sledio novinar.

Odmah su krenuli povici "Ubij, Srbina" i "Baci bombu", nakon čega su ga Hrvati i napali.

"Večernji list" navodi da je "mađarska interventna policija sprečila velike nerede koji su mogli da nastanu da nisu pravovremeno reagovali".

Po onome što se može naći na društvenim mrežama, incident se dogodio i veče pre utakmice, pošto su navodno navijači Zrinjskog iz Mostara napali pab u kom su bili Mađari.

Povezano

Sve vesti