MONDO/Tanjug

Predsednik ne zamera vladiki:Trebalo je na sva zvona...

Autor:

Lider SNS i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, istakao je danas da ne treba zamerati episkopu raško-prizrenskom Teodosiju nedavni sastanak sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova Ekremom Musrafom. O smeni Vesne Mikić.

43
A- A A+
KPS, Kosovo, vojska Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

"Sveštenstvo treba da se kreće po celoj teritoriji Kosova I Metohije i dođe do svakog Srbina. Da sam Srbin sa Kosova i Metohije, ne bih im posebno zamerio. Samo ne razumem što nisu to objavili na sva zvona", istakao je Vučić na konferenciji za štampu posle sednice Predsedništva SNS.

Ukazao je da sveštenici moraju da prolaze i dolaze do najudaljenijih mesta u teškim okolnostima, da rade i žive sa našim ljudima.

"Ne bih zamerao ništa suštinski po tom pitanju", ponovio je Vučić i kazao da nije upoznat sa odlukom da mediji nisu mogli da prisustvuju sastanku, niti je razume.

Vučić se osvarnuo i na to što je premijer samoproglašenog Kosova, Ramuš Haradinaj, smenio zamenicu ministra pravde Vesnu Mikić.

"On (Haradinaj) to koristi kao priliku da se dodvori svojim američkim gazdama, prezire Srbe i Srpsku listu, ali voli ove svoje privatne Srbe koje može da angažuje kao svoje telohranitelje, a to su oni koji učestvuju u protestima Jedan od pet miliona i podržavaju ih", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Kaže da Haradinaj ima ukupno "pet privatnih Srba u Gračanici" i da je jednog preko njegove žene uveo u vlast.

Haradinaj smenio Vesnu Mikić zbog stava o bombardovanju

"Šta ste drugo očekviali od Haradinaja, nisam ni malo iznenađen time", dodao je Vučić.

Dan nakon objave na Facebooku zamenice kosovskog ministra pravde Vesne Mikić da je NATO počinio genocid nad Srbima, premijer Ramuš Haradinaj doneo je odluku da je razreši dužnosti, uz tvrdnju da su takve izjave "govor mržnje".

Vesna Mikić je u nedelju na svom profilu napisala da je NATO kampanja protiv Savezne Republike Jugoslavije usledila nakon decenije borbe protiv albanskih terorista, kao i da je NATO izvršio namerni genocid.

Povezano

Sve vesti