Tanjug

HA, HA, HA: Krenuli u Diseldorf, sleteli u Edinburg

Autor:

Putnici u avionu Britiš ervejza, koji je poleteo iz Londona, iznenadili su se jutros kada su, umesto u nemački grad Diseldorf, sleteli u škotsku prestonicu Edinburg.

3
A- A A+
erbas a380 avion Foto: Tanjug/AP Photo/Francois Mori, File

Kako objašnjava CNN, do greške je došlo zbog netačno podnetog plana leta, koji je naveo pilota i članove posade da pomisle da treba da polete za Edinburg.

Putnici su primetili da je došlo do greške tek kada je avion sleteo i kada su dobili poruku "dobrodošli u Edinburg", dodaje BBC.

U SAD piloti ponovo sleteli na pogrešan aerodrom

Avion je kasnije odleteo za Diseldorf, a iz Britiš ervejza navode da sarađuju sa kompanijom "WDL aviejšen" (WDL Aviation), koja na lizing upravlja tim letom, kako bi otkrili zašto je podnet pogrešan plan letenja.

Britiš ervejz pretpostavlja da je do greške došlo zbog aviona koji je dan ranije leteo od Londona do Edinburga i nazad, odnosno da je neko u WDL-u ponovio isti plan letenja za naredni dan.

Sofi Kuk (24), koja svake nedelje putuje od Londona do Diseldorfa zbog posla, rekla je da su svi pomislili da se pilot šali, kada je rekao da avion sleće u Edinburg.

Ona je dodala da je pilot kasnije pitao putnike da podignu ruke ako žele da idu za Diseldorf. Svi su podigli ruke, dodala je Kuk.

"Pilot je rekao da ne zna kako se to dogodilo. On je rekao da se to nikada ranije nije desilo i da posada pokušava da uradi šta može", dodala je Kuk.

Evo šta kaže još "žrtava"

Izvor: Youtube/ ODN

Tagovi:

Povezano

Sve vesti